Natuurlijk Begraven

Gedenkpark Leijsenakkers biedt op de Jaargetijden een natuurlijke en informele omgeving waar respect voor de natuur hoog in het vaandel staat. Het gebied is onderverdeeld in de winter, lente, zomer en herfst. Elk gebied heeft zijn eigen sfeer en beplanting, die het mooist tot hun recht komen in het betreffende seizoen. Zo is er voor iedereen een mooie passende plek.

Natuurgraf

Kiest u voor een meer natuurlijke omgeving, in een weide vol wilde bloemen of onder een speciaal geplante boom: natuurlijk begraven past helemaal in deze tijd.

Oudste manier

Natuurbegraven is de oudste en meest natuurlijke manier van begraven. Er staan geen grafstenen of kunstmatige versieringen op de Jaargetijden. Het graf is slechts herkenbaar door een boomschijf of een speciaal geplante boom of struik. In het seizoen kunnen ook verwilderingsbollen de plek markeren, bijvoorbeeld sneeuwklokjes, vogelmelk en blauwe druifjes.

Kist, mand of lijkwade

In Nederland zijn we gewend overledenen te begraven in een kist. Wij vragen u te kiezen voor een kist van onbehandeld massief hout of andere natuurlijke materialen zoals bamboe of karton.
U kunt er ook voor kiezen om in plaats van een kist een gevlochten mand te gebruiken of een lijkwade van milieuvriendelijk textiel, zoals ongebleekt katoen, hennep of wol.

Terugvinden van een graf

Elke graflocatie wordt nauwkeurig ingemeten en vastgelegd in een
grafakte. Met behulp van de aan u verstrekte coördinaten kunt u de plek altijd terugvinden.

Natuur urnengraf

Op de Jaargetijden worden graven en urnengraven uitgegeven, zowel enkele als dubbele. De uitgifte periode is minimaal 50 jaar en uiteraard kan indien gewenst met een bepaalde periode worden verlengd.

Urnen
Voor urnen geldt dat ze biologisch afbreekbaar moeten zijn. Gelukkig is hiervoor tegenwoordig een scala aan mogelijkheden, de medewerkers van het crematorium informeren u hier graag over. Een andere optie is om de as direct uit te strooien in het urnengraf.