Bollenplantdag

Van 10.00 tot 14.00 uur organiseert Stichting Gedenkpark Leijsenakkers een bollenplantdag. Plant met ons uw gratis bloembollen.

Vaderdag

De derde zondag van juni is vaderdag.

Moederdag

De tweede zondag van mei is het moederdag.

Dodenherdenking

Zaterdag 4 mei rond 17.45 uur. Tijdens een korte herdenkingsbijeenkomst op het Pools Ereveld zal door de burgemeester een krans worden gelegd.

Zomerschool

De zomerschool krijgt een rondleiding over het gedenkpark.

Herdenking overleden kinderen

Zaterdag 2 november 2024 van 14.00 tot 16.00 uur. De herdenking zal worden ingevuld met korte overwegingen, muziek en gedichten. De herdenking eindigt met een bezoek aan het kindermonument op de begraafplaats, waar bloemen gelegd kunnen worden. U wordt vriendelijk verzocht zelf een bloem mee te nemen. Na afloop van de herdenking zal in het […]

Herdenking Pools Ereveld

Zaterdag 26 oktober 2024 om 10.30 uur zal een grote herdenking plaats vinden. Het is dan 80 jaar geleden dat Oosterhout is bevrijd. Op het Pools Ereveld rusten 30 Poolse militairen die aan het einde van de Tweede Wereldoorlog in de omgeving van Oosterhout sneuvelden in de strijd voor onze vrijheid. Zij maakten deel uit […]

Lichtjesavond

20 december van 18.00 tot 20.00 uur komen we samen op de jaarlijkse Lichtjesavond. De hoofdpaden worden verlicht door fakkels en families branden kaarsjes op de graven van hun geliefden. Rond de vuurkorven vinden bekenden elkaar en in het uitvaartcentrum worden warme dranken geschonken!