Bollenplantdag

Van 10.00 tot 14.00 uur organiseert Stichting Gedenkpark Leijsenakkers een bollenplantdag. Plant met ons uw gratis bloembollen.

Vaderdag

De derde zondag van juni is vaderdag.

Moederdag

De tweede zondag van mei is het moederdag.

Dodenherdenking

Tijdens een korte herdenkingsbijeenkomst op het Pools Ereveld zal door de burgemeester een krans worden gelegd.

Zomerschool

De zomerschool krijgt een rondleiding over het gedenkpark.

Herdenking overleden kinderen

De herdenking zal worden ingevuld met korte overwegingen, muziek en gedichten. De herdenking eindigt met een bezoek aan het kindermonument op de begraafplaats, waar bloemen gelegd kunnen worden. U wordt vriendelijk verzocht zelf een bloem mee te nemen. Na afloop van de herdenking zal in het uitvaartcentrum koffie en thee worden geschonken. Iedereen is van […]

Herdenking Pools Ereveld

Hier rusten 30 Poolse militairen die aan het einde van de Tweede Wereldoorlog in de omgeving van Oosterhout sneuvelden in de strijd voor onze vrijheid. Zij maakten deel uit van de 1e Poolse pantserdivisie onder commando van generaal Stanislaw Maczek.

Lichtjesavond

Van 18.00 tot 20.00 uur komen we samen op de jaarlijkse Lichtjesavond. De hoofdpaden worden verlicht door fakkels en families branden kaarsjes op de graven van hun geliefden. Rond de vuurkorven vinden bekenden elkaar en in het uitvaartcentrum worden warme dranken geschonken!